Nederland groeit. Dus onze netwerken ook.

Nederland groeit. Dus onze netwerken ook.

Overal verbonden!

(Niet voor iedereen altijd een zegen...)

Overal verbonden!

(Niet altijd voor iedereen een zegen...)

Tijden veranderen . . .

Gelukkig is onze WiFi nooit op . . .

Gelukkig is onze WiFi nooit op . . .

Bestandje vergeten?
Geen punt. Gewoon even ophalen van de server.

Waar je ook bent.

24x7 verbonden.

Dat vereist natuurlijk wel
enige zelfdiscipline . . .

Je zou bijna vergeten dat er ook
nog techniek bij komt kijken.

Je zou bijna vergeten dat er ook nog
techniek bij komt kijken.

En dát is nou precies onze bedoeling . . .

Where do you want
to go today?

We nemen onze clientèle serieus! (Ook als die minderjarig is.)

Overal verbonden!
Stabiel. Veilig. Onbegrensd.

Overal verbonden!
Stabiel. Veilig. Onbegrensd.

De wereld verandert voortdurend.
Wees erbij. Blijf op de hoogte.

Zorg dat je verbonden bent. Overal. Altijd.

Het zal je maar overkomen in de 21e eeuw,
geen bereik . . .

Bij ons hangt verbondenheid niet aan (zijden) draadjes;
we werken uitsluitend met robuuste access points.

Het zal je maar overkomen in de 21e eeuw,
geen bereik . . .

Bij ons hangt verbondenheid niet aan (zijden) draadjes;
we werken uitsluitend met robuuste access points.

Het zal je maar overkomen in de 21e eeuw,
geen bereik . . .

Bij ons hangt verbondenheid niet aan (zijden) draadjes;
we werken uitsluitend met robuuste access points.

Deel je belevenissen!

Verbind jouw wereld
met slimme mobiliteit.

Verbind jouw wereld
met slimme mobiliteit.

 

Professionals in slimme netwerken en toepassingen

Al vele jaren. Steeds met behulp van de laatste 'slimme' netwerktechnologie.
 
ons_verhaal.pngonze_expertise.pngons_team.png
 
 
 
 

De onmisbare wireless infrastructuur: hoezo is er geen wifi?


Kent u hem nog? De bekende piramide van Maslow waarin op hiërarchische wijze behoeften worden weergegeven? Er lijkt een definitieve toevoeging te zijn: wifi. Dat willen we. Altijd. En overal. Bart Timmermans, wireless en mobility specialist bij Sourceware en verbonden aan de Universiteit Utrecht vertelt: ‘Ik adviseer de universiteit over hoe om te gaan met de wireless infrastructuur. In gewoon Nederlands: het wifi-netwerk.”

Geen student zonder wifi
“Sourceware leverde eerder alle benodigde apparatuur om het netwerk soepel en stabiel te laten draaien. Ik had me geen betere omgeving kunnen wensen. Het is fantastisch om elke dag omgeven te zijn door studenten die volledig opgroeien met en meegaan in het digitale tijdperk. Dat uit zich vaak in mooie contrasten: waar ik sommige collega’s wil overtuigen dat wifi buiten op het gras, waar studenten vaak samenkomen, echt wel wenselijk is, komen de studenten zélf verontwaardigd naar binnen met de vraag: ‘Hoezo is er geen wifi?’ Zij gaan er gewoon van uit dat er naast koffie en thee ook gewoon wifi is. Dat omgekeerde denkbeeld geeft de denkwijze van de generatie van nu in verhouding tot de wat oudere generatie aan’, vertelt Timmermans.

De uitdagingen
In 2009 heeft de Universiteit Utrecht uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste netwerkoplossing in hun specifieke situatie. Vandaag de dag bestaat die situatie uit 30.000 studenten, 7.500 personeelsleden, 16.000 dagelijkse gebruikers en dat verdeeld over 70 panden in Utrecht. Het doel? Een volledig dekkend en voldoende capaciteit biedend netwerk in alle panden. ‘Toen Apple in 2010 de eerste iPad lanceerde moest er al opgeschaald worden, omdat het aantal devices snel groeide en het verkeer steeds intensiever werd. Eind 2014 besloot men om de almaar toenemende groei verder uit te bouwen door inzet van nieuwe generatie acces points, zodat het doel bereikt werd en elk device verbinding kan maken met het netwerk. En nu? Nu beheren we met 2 medewerkers parttime het complete netwerk. Zó stabiel draait het. Het was niet altijd gemakkelijk, zoals bijvoorbeeld het academisch gebouw pal naast de Dom in het centrum. Dat is een monumentaal pand en daar mag je niet zomaar wat kabeltjes trekken en gaten boren hier en daar’, lacht de ervaren specialist.

Digitaal toetsen levert meerwaarde
De mogelijkheden lijken eindeloos. En misschien zijn ze dat ook wel. Zo beschikt de universiteit sinds maart vorig jaar over ruim 500 Chromebooks waarmee studenten in grote groepen tegelijkertijd veilig en betrouwbaar toetsen kunnen maken. Een primeur binnen onderwijsland. Minder werkdruk, een verdere docentprofessionalisering, en de mogelijkheid tot tijd- en plaatsonafhankelijk toetsen zijn het gevolg. ‘Dit voorbeeld past perfect in de continue inspanning die we leveren op het gebied van innovatie en kwaliteitsverbetering in het onderwijs aan onze studenten, waarbij we simpelweg gebruikmaken van de huidige wifi-verbinding. Een extra netwerk is dus niet nodig’, vertelt Timmermans.

De moraal
Wifi is voor veel ondernemers iets ongrijpbaars. Ze zien ertegen op om hun wifi-netwerk op te schalen zodat het volledig mee kan met de gevraagde standaard anno nu. ‘Onnodig,’ zegt Timmermans, ‘als het binnen een complexe omgeving als Universiteit Utrecht prima slaagt, dan kan het niet anders als dat dit voor de gemiddelde onderneming ook zo is.’ ‘Dat merk ik ook in mijn dagelijkse praktijk,’ vult Mirjam Rademaker, oprichter en eigenaar van Sourceware aan. ‘Het valt opdrachtgevers altijd weer mee als het toch wel heikele punt ‘wifi’ eenmaal naar behoren is ingericht. Hadden we dat maar eerder gedaan, is een reactie die we veel terughoren. En dat bevestigt voor mij dat we meerwaarde hebben geleverd aan de manier waarop het bedrijf dagelijks functioneert.’ Timmermans vult aan: ‘Ik realiseer me dat precies dát hetgeen is dat me energie geeft. Het faciliteren van mensen is mijn drijfveer. Ik geniet ervan om iets zó te organiseren dat mensen gemakkelijk hun dingen kunnen doen.’

 

Sourceware B.V.
Meerweg 60
1412 ET Naarden

t: 030 600 11 29
e: info@sourceware.nl
KvK: 30227650

 cnwp logo