Tijden veranderen . . .

Nederland groeit. Dus onze netwerken ook.

Nederland groeit. Dus onze netwerken ook.

Bestandje vergeten?
Geen punt. Gewoon even ophalen van de server.

Waar je ook bent.

Gelukkig is onze WiFi nooit op . . .

Gelukkig is onze WiFi nooit op . . .

Deel je belevenissen!

Overal verbonden!

(Niet voor iedereen altijd een zegen...)

Overal verbonden!

(Niet altijd voor iedereen een zegen...)

24x7 verbonden.

Dat vereist natuurlijk wel
enige zelfdiscipline . . .

Je zou bijna vergeten dat er ook
nog techniek bij komt kijken.

Je zou bijna vergeten dat er ook nog
techniek bij komt kijken.

En dát is nou precies onze bedoeling . . .

Overal verbonden!
Stabiel. Veilig. Onbegrensd.

Overal verbonden!
Stabiel. Veilig. Onbegrensd.

Het zal je maar overkomen in de 21e eeuw,
geen bereik . . .

Bij ons hangt verbondenheid niet aan (zijden) draadjes;
we werken uitsluitend met robuuste access points.

Het zal je maar overkomen in de 21e eeuw,
geen bereik . . .

Bij ons hangt verbondenheid niet aan (zijden) draadjes;
we werken uitsluitend met robuuste access points.

Het zal je maar overkomen in de 21e eeuw,
geen bereik . . .

Bij ons hangt verbondenheid niet aan (zijden) draadjes;
we werken uitsluitend met robuuste access points.

Verbind jouw wereld
met slimme mobiliteit.

Verbind jouw wereld
met slimme mobiliteit.

De wereld verandert voortdurend.
Wees erbij. Blijf op de hoogte.

Zorg dat je verbonden bent. Overal. Altijd.

We nemen onze clientèle serieus! (Ook als die minderjarig is.)

Where do you want
to go today?

 

Professionals in slimme netwerken en toepassingen

Al vele jaren. Steeds met behulp van de laatste 'slimme' netwerktechnologie.
 
ons_verhaal.pngonze_expertise.pngons_team.png
 
 
 
 

Eenvoud in de 'wifi' lucht


Het is vandaag de dag hartstikke normaal dat je, in een andere omgeving dan thuis of op kantoor, zonder beperkingen gebruik kunt maken van toegang tot het internet. Vervolgens ben je daardoor wel afhankelijk van de wifi-gastvrijheid die de betreffende locatie je biedt. Veiligheid en snelheid spelen dan plots een belangrijke rol.

Het gevaar van onbeveiligd wifi
Zorg dat je je als gebruiker bewust bent van de gevaren van onbeveiligd wifi. Veel openbare gelegenheden zoals bijvoorbeeld hotels, koffiebars en winkels beschikken niet over een professioneel ingericht draadloos netwerk. Zolang dit nog geen serieus onderdeel van hun bedrijfsstrategie is, biedt men wel wifi aan, maar kijkt men verder niet naar wat de gebruikers up- en downloaden. En daarnaast laat de kwaliteit van de verbinding vaak te wensen over. Maar er staan stevige veranderingen op stapel. Het draadloze netwerk is immers meer en meer de gangbare manier waarmee we onze apparaten zoals smartphone, tablet en laptop verbinden.

Wat de gebruiker wil
Je wilt gemakkelijk, flexibel en vooral altijd én overal online zijn. Zowel zakelijk als privé. Dit betekent een intelligente oplossing aan de achterkant. Niet zelden zien wij nog tegenstrijdigheden voorkomen in de manier waarop eisen en criteria worden vastgesteld rondom wifi. Een voorbeeld van zo'n tegenstrijdige technische eis is de ouderwetse (en inmiddels achterhaalde) benadering om voor elke doelgroep een apart SSID te maken. Onlangs kwam er een eis voorbij van maar liefst 10 SSID’s! SSID staat voor Server Set IDentifier: het is de wifi-naam van het netwerk waarmee je draadloos wil verbinden. Zodra je met een apparaat in het bereik van een wifi netwerk komt, wordt deze naam zichtbaar. Dit betekent overigens niet dat je als gebruiker vrij toegang hebt tot dit netwerk. De meeste van deze wifi-netwerken zijn namelijk beveiligd waardoor je alleen met een (simpel) wachtwoord in kunt loggen.

Terug naar 10 SSID’s...
Zo'n onlogische eis vraagt om problemen en past al helemaal niet in een 'mobile first' netwerkomgeving, want daarin wil je namelijk maar één of hooguit 2 SSID’s. Dat houdt het gemakkelijk, overzichtelijk en herkenbaar voor je gebruikers. Vergelijk het met de receptie van een ziekenhuis waar iedereen zich meldt en vervolgens te horen krijgt waar hij of zij heen moet: naar de kamer waar een patiënt ligt die je bezoeken wil, of naar de trombosedienst als je bloed moet prikken of, als je een leverancier bent naar de technische dienst. Geen receptie per afdeling, maar één balie voor iedereen. Om diezelfde reden wil je zo min mogelijk SSID’s: wifi is namelijk een gedeeld medium. Wat betekent dat gebruikers om de beurt, exclusief, het access point voor een bepaalde tijd ter beschikking krijgen. Daarna moet je weer op je beurt wachten. Dit circuleren gebeurt per SSID, wat gelijk ook de reden is waarom je het aantal SSID’s zo laag mogelijk wil houden. Als gebruiker merk je hier niets van tot dat het aantal gebruikers per access point oploopt.

Beheersbaar netwerk
Een intelligent netwerk richt je zo in dat elke gebruiker, op basis van zijn toegekende rol, de juiste toegang krijgt. Dit realiseer je bijvoorbeeld met ClearPass van HPE Aruba. Dat voorkomt een hoop gedoe, omdat het je netwerk beheersbaar houdt en voldoet aan alle wensen die vandaag de dag nodig zijn. En het beperkt bedrijfsrisico's door ClearPass te laten communiceren met firewalls, omdat een gebruiker die zich niet naar behoren gedraagt, pro-actief in een gelimiteerde omgeving geplaatst kan worden. Of, in geval van ernstig misbruik, eenvoudig de toegang tot het netwerk geweigerd kan worden. Net zoals in de lobby van een hotel: gasten die zich misdragen worden door beveiligingsmensen op hun gedrag aangesproken of, in het ergste geval, verwijderd uit het hotel.

 

Sourceware B.V.
Meerweg 60
1412 ET Naarden

t: 030 600 11 29
e: info@sourceware.nl
KvK: 30227650

 cnwp logo